dimarts, 20 de setembre del 2011

La interactivitat




Les idees més destacades:

- Vannevar Bush va proposar un model on es poguessin enllaçar diferents conceptes situats a llocs diferents, connectats a través de punts de connexió, i aquests punts de connexió havien d’operar com la ment humana , és a dir a través de l’associació d’idees.

- Ted Nelson va ser el creador d’ un projecte anomenat Xanadú, que era semblant a l’Internet que coneixem avui en dia. Tot i que aquest projectar va fracassar , va introduir idees molt rellevants com són el hipertext que eren diferents informacions relacionades i el hipermèdia on s’hi van afegir imatges, sons i animacions.

-Douglas Englebart, va fer uns avenços importantíssims, com per exemple el ratolí, que permetia la comunicació interactiva amb l’ordinador , i així van començar a aparèixer els primers programes interactius en format CD-ROM , i tot i que el primers tenien propòsits educatius van ser els videojocs interactius els que van tenir un gran èxit.

- Avui en dia la interacció amb els ordinadors a més de tenir aplicacions educatives i lúdiques, en té de socials i comercials. La clau de la interacció és la interfície, es a dir, el conjunt de grafismes i d’opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l’ordinador, una bona interfície convidar a actuar, i no només a mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada