dimarts, 11 d’octubre del 2011

Escoltar i Sentir

A la darrera classe de petit grup de COED vam fer dues activitats, la primera consistia en buscar un comunicador i exposar tres motius pels quals trobàvem que era un bon comunicador. Cadascú va dir el seu, de tal manera que en van sortir bastants, i ens vam adonar que el més important no són els estudis que ha rebut sinó la personalitat, ja que, a l'hora de triar un bon comunicador valorem aspectes com: la claredat, naturalitat... .Tot seguit, la Rosa ens va donar uns articles i per grup havíem d'explicar la idea principal  després fer una  síntesi amb el grup, i penjar-la al blink, ja que d'aquesta manera  és com si ens haguéssim llegit els set articles. Aquí us deixo la nostra, espero que us sigui útil!

Sentir és percebre un so, moltes vegades sense cap intenció, en canvi escoltar és un acte d’esforç voluntari i lliure, per entendre a l’altre, mostrant interès i respecte per comprendre’l.

L’escolta neix del interès pel que ens expliquen, ja que podem trobar informació beneficiosa per a nosaltres. Però aquest interès ens pot confondre, és important saber seleccionar a qui volem escoltar, per què equivocar-nos en aquesta decisió podrà comportar frustració.

D’altra banda ens podem sentir escoltats sense ser-ho realment.
L’escolta en profunditat s’ha de reservar per a informacions realment d’interès captant l’essència, per què diu el que diu, aquest és l’únic camí és dialogar i crear conjuntament la veritat.
Deixar la ment receptiva, sense creure’ns que tenim la única veritat, per tant cal tenir en compte la paraula del que no pensa com nosaltres.
Aprenem a parlar escoltant, però quan creixem es deixa de banda aquesta capacitat d’escolta per centrar-nos en parlar i demostrar els nostres coneixements.
Hem de ser conscients de la importància d’aquest i ensenyar als infants a estar receptius, concentrant-se en un pensament a través de l’escolta.
És imprescindible en primer lloc escoltar a les persones per després adquirir i transmetre coneixements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada