El dia 25 de Novembre a classe de COED vam començar a recitar poesies.
Abans de començar amb les recitacions hem treballat tècniques:
Posturals: seure correctament a la cadira.
Respiració: inspirar profundament pel nas i expirar per la boca d'un cop sec.
Mètodes per a millorar la vocalització: amb un bolígraf a la boca hem recitat el poema.
Durant l'estona de recitació de poemes hem pogut escoltar de ben difernets, uns més alegres, altres romàntics, altres més simpàtics, altres tristos...
Hem pogut comprovar que segons com es recita i segons com s'escolta es percep el poema d'una manera o una altra, és a dir, una mateixa poesia recitada amb passió des del cor pot transmetre una sèrie de sentiment que interpretada sense ganes seria impossible de percebre'ls. I En general ha estat una pràctica de superació, sortir davant d'un gran grup i expressar-nos és un gran esforç. Un exercici d'iniciació per a futurs oradors.
El dia 24 de Novembre, a la classe de GTIC el mestre Jordi Simón ens va parlar del Prezi, que serveix per fer presentacions.
A diferència del Power Point que està format per diapositives, aquest es basa en un espai blanc on es van colocant els diferents elements. Amb aquesta eina de treball tenim la opció de guardar-la però ho guarda en un entorn on-line, per tant ens hem de fer usuaris.
En Jordi Simón ens va demanar un exercici en el qual haviem de fer una metafora explicant que era el prezi. Aquest és el meu:
Quan vam crear el nostre bloc vam posar-nos en contacte amb en Víctor perquè conegues el nostre treball o per si volia opinar sobre la feina que estàvem duent a terme i vam tenir una sorpressa quan va parlar de la nostra facultat i del nostre treball del Bon Comunicador en el seu bloc.
A la Universitat Ramon LLull, Blanquerna, estudien ‘Víctor Amela’ CLICA AQUÍ
El divendres passat a COED, la Rosa va començar la sessió amb el poema que us he deixat a continuació. Degur
al neguit que veia entre tots nosaltres, la Rosa va optar per no fer el
que tenía planejat, i ens va deixar la seva clase per pregunta-li els
dubtes sobre els treballs que hem de dur a terme en l' assignatura de
COED i de GTIC.
que per culpa d'un escolar poc atent va anar a parar al lloc d'un punt d'una redacció eloqüent. La pobrissona, tota sola, havia d'aguantar el pes de cent paraulasses, algunes inclús amb accent. A l'últim, eslcafada, va morir allà mateix de l'atroç cansament. Va ser enterrada sota una creu pel llapis vermell del mestre, i enlloc de crisantems commemoratius va tenir un ramellet
A classe de GTIC el Jordi Simón ens ha ensenyat el programa Windows Live Maker per a la creació de videos. És un programa que ens ofereix la possibilitat d'afegir: transicions, animacions, música, imatges i moltes coses més.
Aquí us deixo el resultat de la meva pràctica penjada al Youtube:
També us deixo un tutorial que he trobat interesant:
Avui a la classe de COED de grup reduït,hem dut a terme l'exposició fotogràfica.
La fotografía que li vaig fer jo a la María Uroz i la que ella em va fer a mi.
Vaig triar a la María, la primera persona de la classe amb la qual vaig parlar. La fotografía esta feta al Auditori de Barcelona, perquè haviem d'anar a veure una orquestra sinfònica per l'assignatura de música i vaig creure que sería l'ocasió perfecta perquè ella anès arreglada i no tingués cap queixa de com sortiría a la fotografía.
EXPOSICIÓ ORAL:
En aquesta imatge podem veure a la María, amb el seu cacau de llavis a la mà del mateix color que la seva roba.La fotografía està pressa de mig cos, per donar importàcia a la seva roba i al seu cacau, ambdòs del mateix color. El fons es fosc, i la María és molt més lluminossa.
Pel que fa el marc de la fotografia l'he escollit d'un color clar a conjunt amb la roba de la María.
La Maria i el seu inseparable amic.
DESCRIPCIÓ DE LA FOTOGRAFÍA:
La Maria és una noia de 18 anys, amiga i companya de classe. Viu a Barcelona. Ella estudia Educació Infantil a Blanquerna i ara començarà a treballar de cangur.
Té el cabell molt fosc, casi negre com el carbó, i llarg. La seva cara expressa sensibilitat, ja que té els ulls foscos, molt expressius i brillants, la pell clara i fina, un nas més aviat petit i la seva boca perfecta, sempre amb els llavis pintats. El cacau de llavis és un element indispensable per al bolso de la María, sempre que es nota els llavis secs s’embadurna la boca amb el seu cacau. Un tret característic seu és que sempre porta els llavis brillants com un diamant.
Amb aquest fet, podem veure que ella és una noia molt presumida, que cuida la seva imatge i li agrada anar sempre ben arreglada i polida. Juntament amb el cacau, a la maleta sempre i duu una ampolleta petita de colònia, per estar sempre a l’alçada de la situació.
La seva personalitat és excel·lent, ja que sembla tímida al principi per a conèixer a la gent, però en pocs minuts treu el seu costat més alegre.
És una persona agradable, sensible, bona companya, alegre, generosa, etc.
Per finalitzar podem dir que és una noia molt emotiva i que ho dóna tot pels seus amics.
La Rosa Soler m'ha dit que estava molt bé, molt ben presentada amb la cartulina i ben enmarcada amb les linies, però tenía un petit i únic problema. Al fons hi ha una llum molt gran, les llums del auditori, les quals criden l'atenció del que mira la fotografía.A l'hora d'imprimir la imatge m'hi vaig fixar, però jo cería que quedava bé ja que és d'un color amb una tonalitat semblant a la resta de detalls de la fotografía. Per la propera exposició ho tindre en compte, ja que m'agrada molt la fotografía i tot el món de la imatge i de vegades presento treballs a concursos, un dos cops he quedat segona.
El Divendres dia 4 de Novembre a COED vam començar la classe llegint un fragment de Conjur per mirar d'aprovar sense estudiar ''Poesies amb suc'' d'antologia de poesies per a nens.
Més tard hem vist una conferència de Guillermo Orozco.
Les tecnologies van més enllà de una pantalla -Dissenyar pedagogies -Relació entre les tecnologies i família a l'escola (influència) -La imatge sempre és un suport del que està escrit. Desprès hem vist anuncis televisius.L'anunci és el text argumentatiu per exel·lència: vol convencer, persuadir. Això genera una qualitat de recursos al seu darrera. Per analitzar un anunci: Moviment Alegria Innovador Trencador Caos Música Utilitzen tractament de la llum(foscor:tristesa- llum:alegria), música, càmera lenta ( accentuar allò que estàs transmeten) Després hem analitzat 4 anuncis de televisió diferents. L’anunci és el text augmentatiu per excel·lència
Galerías, tornada a l’escola (roba de nens) La llum: va guanyant color
Veu: en off
Ritme: càmera lenta per accentua allò que ens transmet.
Música: per mostra la transició
Accions: trapelleries, per mostrar “bon rollo”
Golf (volkswagen)
Associa el producte amb tenir èxit
Ens venen un valor
Llum: fosca, blanc i negre (per transmetre serietat, elegància, etc)
Música: clàssica
Ritme: constant
Missatge: tots necessitem una cosa en que confiar.
Barbie (colonia barbie aventura)
Anunci que fa somriure a l’espectador per convenç-se’l
Oh Brother (seat)
Juga amb els valors de la família per vendre el cotxe.
Les agències publicitàries són capaces de passar per sobre de qualsevol principi moral per aconseguir cridar l'atenció i assolir el seu objectiu: vendre el seu producte o servei.
Tot i així els espectadors, cauen en la tentació i acaben consumint els productes.
És important saber llegir bé el missatge subliminal.
A classe de GTIC hem treballat els power point:
Lesdiapositivessón l'eix central dels programes de creació depresentacions.És on es col·loca lliurament els objectescom ara : textos, vídeos, imatges... i el conjunt de diapositives formen lapresentació. Lestransicionssón l'efecte visual i/o sonor que s'estableix entre diapositives. Lesanimacionssón l'efecte visual i/o sonor que s'estableix als objectes i que pot implicar un ordre d'entrada i sortida. Lesaccionssón el conjunt d'instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre un objecte nou.Un bon ús:
- Permet inserir elements multimèdia.
- Podem inserir esquemes.
- L'alumne podrà prendre apunts amb molta facilitat.
Un mal ús:
- Accés d'informació escrita.
- L'orador llegeix directament de la pantalla.
- Abús dels elements multimèdia.
- Poca relació del que s'explica a classe amb el que es mostra a la imatge.
Segons els criteris que hem estudiat a l'assignatura de COED amb la Rosa Soler, hem considerat que en Victor Amela és un bon comunicador. Degut a que utilitza moltes eines comunicatives.
transmet confiança.
utilitza l'humor com una tècnica d'aproximació al públic.
utilitza el llenguatge col·loquial sense emprar paraules massa tecniques.
utilitza amb molta freqüència la ironia per tractar temes de molta importància, sap com utilitzar-la de forma que aquesta mateixa ironia no treu importància al que diu.
la postura corporal, gestos i actitud que adopta ens els seus discursos i intervencions transmet seguretat fent molt creïble el que diu.
Segons els criteris que hem estudiat a l'assignatura de GTIC amb el Jordi Simón, hem considerat que en Victor Amela és un bon comunicador. Degut a que utilitza moltes eines informàtiques i tecnològiques:
Actualitza el seu Twiter i bloc diariament.
Participa sovint com a col·laborador al programa Arucitys.
És fàcil trobar diferents conferencies o xerrades realitxades per ell mateix penjades en el seu bloc.
Penja al seu bloc les seves intervencions fetes a la ràdio.
És un dels autors de la contra de la Vanguardia.
Des de el moment que ens vam fer seguidors d'en Víctor Amela, molt amablement i de forma desinteressada ens envia totes les actualitzacions al nostre gmail.