divendres, 30 de desembre del 2011

Acabem el primer semestre!

Fins aquí les meves publicacions en aquest bloc.
Aquest a estat el meu primer bloc en el que he compartit amb vosaltres  tot alló que hem anat treballant a les assignatures de GTIC i COED, amb en Jordi Simón i la Rosa Soler.

A estat una experiència molt gratificant ja que compartir amb tots vosaltres aquest bloc fa que sigui una experiència molt enriquidora que complementa tota la feina feta a casa i a l'aula, fent que ho portem tot al dia.

La tasca de realitzar aquest bloc ha portat bastanta feina, ja que a la setmana teníem mínim tres entrades entrades per fer. Ha estat un treball constant que he hagut de fer durant tot el semestre, però que ara agraeixo ja que sóc una persona força despistada i si no tinc una obligació em costa molt posar-me a fer la feina. Aquest bloc m'ha ajuda't a anar per primera vegada en la meva vida d'estudiant amb tota la feina al dia, penjant els apunts i reflexions sense por a perdre-les com passa amb els papers.

També he descobert blocs d'actuals mestres d'infantil força útils, que m'han fet veure la impòrtancia i l'enriquiment de l'educació podent compartir la feina que es fa.

Es per això que no dubtaré en crear un bloc nou o seguir amb aquest si la situació ho requereix.

Gràcies a tots per el vostre seguiment!
Espero haver estat útil!

Fins aviat!

divendres, 23 de desembre del 2011

Portals educatius

Els dijous 15 i 22 de Desembre vam fer servir les nostres classes de GTIC per parlar sobre dos portals educatius.
Un d’aquests és l’ XTEC que està més enfocat cap als professors.
XTEC és una xarxa que ens ofereix un servei tant per mestres com també per alumnes, per exemple, si entrem a l’apartat d’educació infantil trobem que hi ha un seguit de jocs de diferents temàtiques per tal que els nens puguin portar a la pràctica allò que han treballat a l’aula. I per als més grans  trobem diferents notícies d’actualitat i recursos per treballar diferents conceptes amb els infants.






I l’altre és l’EDU365 que està més enfocat cap a alumnes i pares.
L'Edu365 és un portal educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, orientat per a l'alumnat i famílies. Proporciona recursos i serveis que poden ajudar al desenvolupament de la tasca educativa segons matèries i etapes i als alumnes entre moltes altres coses.






Tot i que el primer dia  a causa de que havíem de fer unes enquestes només vàrem poder donar unes quantes pinzellades, el segon dijous vam indagar una mica més sobre aquests dos portals amb les aportacions d’algunes companyes que explicaven alguns apartats , com per exemple els projectes en xarxa,  i del propi Jordi Simón.

dimecres, 21 de desembre del 2011

Bellver de Cerdanya; un món per descobrir

El dia 20 de Desembre al meu grup; Neus Lòpez, Maria Uroz i jo, ens va tocar exposar el nostre treball de territori i identitat.

Vam triar Bellver de Cerdanya, perquè per atzar va ser un poble que ens unía a les tres.

Al inici del treball vam tenir problemes per saber com enfocar-ho, però amb l’ajuda de la mestra de COED, la Rosa Soler, el treball va anar prenent forma de tal manera que  no ens va costar gens triar sobre el que volíem parlar, fins i tot vam haver de retallar el discurs abans de la presentació de la quantitat d’experiències que teníem per explicar. Totes estàvem molt entusiasmades en conèixer més sobre Bellver.

Durant la realització del treball vam estar d'acord gairebé en tot, però cal dir que degut a la pressió de saber que tindríem tant de públic i que la nostra exposició era l’últim dia i havíem de millorar en tot el que deien dia a dia van haver-hi moments de tensió però que van ser superats mica en mica.

A continuació us mostro el power point i el prezi que vam utilitzar per a la nostre exposició.




Quan va arribar el dia d'exposar, la Neus i jo estàvem força tranquil·les, en canvi la Maria un sac de nervis. Sabíem que  ho havíem assajat moltes vegades i ho portàvem molt ben preparat fins i tot, totes sabíem el que deien les altres per tant teníem recursos per si una de les tres es quedava en blanc que una altre continues, però no sa va ser suficient per tranquil·litzar la Maria.
Va manar a seminari i deu minuts abans de començar les exposicions la vam dur a prendre una til·la que no va fer efecte. Un cop vam entrar a la classe ens vam posar les tres molt nervioses.

En el meu cas, vaig fer un exercici mental, pensant en totes les vegades que ens havia sortit bé i que no tenia per què ara sortir-nos malament. Erem capaces de fer-ho bé si podíem controlar els nervis.

Un cop va arribar el nostre torn d'exposar, les tres ens vam mirar i a la vegada vam dir:”podem”. Quan estàvem davant de tota la clase. Tothom en silenci i el Jordi Simón i la Rosa soler amb l’ordinador i la llibreta preparats per puntual i em parlar a mi la primera , tot aquell neguit va fugir i fins i tot em vaig sentir còmode. Poc a poc va anar sortint tot. Vam tenir algun petit problema tècnic a l’hora de posar el prezzi però tot va sortir força bé.
Vam intentar utilitzar totes les tècniques que hem estudiat durant aquest semestre a COED i tot el que van anar dient que s’havia de millorar respecte a exposicions anteriors:

  • Primer de tot controlar els nervis.
  • Guanyar-me la confiança del públic a través de la mirada.
  • Parlar d'una forma clara i a poc a poc per donar temps a l'auditori a assimilar tota la informació.
  • Intentar utilitzar un llenguatge estàndard.
  • Introduir algun toc d'humor, fins i tot un diàleg entre els que exposen.
  • Procurar no tallar el discurs a l’hora de canviar de diapositiva, que fos força fluid.
  • Utilitzar tècniques de suport audiovisual estudiades a GTIC.
Un cop finalitzada la nostre exposició, vam repartir el fuet de Bellver per fer que el públic tastes el gust de Bellver. Fet que ens va dur alguna discussió al grup perquè ens la jugàvem bastant volen innovar, però crec que va ser original.  Ens va sortir tot més o menys com ho teníem preparat.
Per tant puc afirmar que quan més preparada portes una exposició millor et surt i més gaudeixes fent-la.

divendres, 9 de desembre del 2011

Avui he recitat jo!

Avui dia 9 de Desembre he recitat el meu poema.
Al començar la classe, com sempre abans de tot hem tornat a fer tècniques de relaxació per controlar els nervis.
Hem imaginat que el nostre cos era com una ampolla i que  l'aire havia d'entrar fins al cul de l'ampolla que representava que era el nostre estómac, per així provocar respiracions profundes.

A continuació hem començat a recitar poesies. Jo he recitat Ai, quin fred que fa!

Estava força nerviosa, pero per sort, ha vingut poca gent ja que era un divendres en mig d'un pont. Un cop m'he possat devant les 12 o 15 persones que estaven a l'aula m'he sentit més còmode del que m'esperava, he recitat sense cap mena de nerviosisme ni tremolor de cames.
He procurat mantenir una posició corporal adequada, sense balancejar-me, he procurat projectar la veu perquè arribes a tothom que estava escoltant, he intentat  fer-ho a poc a poc perquè l'auditori pogués assimilar i visualitzar allò que jo estava recitant. En definitiva, he intentat posar en pràctica tot el que posava al llibre  Com parlar bé en públic, i m'ho he pres com un escalfament pel treball de territori.

Quan he sabut la meva nota 9,5 sobre 10 he estat molt contenta. Un reconeixement a la meva feina i al meu esforç.

He triat aquest poema perquè la primera estrofa l'estaven aprenent els nens d'Infantil de l'escola on treballo a les tardes, i aixì la preparava amb ells. I ja que el meu grau es d'Educació Infantil, doncs recitava una poesía per a nens.
Ells gesticulaven mentre el recitaven, de manera que vaig decidir fer el mateix per innovar, ja que cap companya ho havia fet. 
De manera que els primers versos els vaig fer gesticulant i la resta amb un to més seriós.


A part de recitar-la amb els nens també la recitava a casa. Tant la meva mare com la seva parella van acabar sabent el poema.

dissabte, 3 de desembre del 2011

Glogster


Avui dia 1 de Desembre, a classe de G.TIC, en Jordi Simón ens ha presentat el programa Glogster.
És una eina web 2.0 que serveix per a crear pòsters digitals/glogs  amb un gran ventall de possibilitats.

Per a veure un tutorial CLICA AQUÍ

La meva pràctica de glog.

divendres, 2 de desembre del 2011

Recitació de poesia

Avui dia 2 de Desembre, a classe de COED em continuat amb la recitació de poesies, però prèviament em fet tècniques de relaxació per entrar en un estat d'ànim més tranquil per afavorir la recitació.
Com que jo no he recitat la poesia, he estat escoltant  atentament les recitacions de les meves companyes. Em gaudit d'un molt bon repertori, i han deixat un gran nivell
A continuació em valorat alguns dels dossiers d'aprenentatge de les companyes per veure tot allò que es pot millorar i aplicar-ho cadascú en el seu bloc.
Cal destacar els següents punts:
  • És necessari que en cada entrada es citi la data del dia que es va fer la classe.
  • Cal anomenar als professors per nom i cognom.
  • Hi ha d'haver introducció, nus i conclusió.
  • Cal anotar tots els comentaris que ens fa la Rosa Soler dels nostres treballs i els de les companyes.
  • Ha de ser un text que no sigui pesat de llegir.
  • En el nostre bloc ha de sortir tots els temes que hem treballat a classe i a casa. I coses personals.
  • Cal procurar que no apareguin error ortogràfics.
  • Sol·licitar el permis de les persones o entitats que nombrem al nostre bloc.
  • No utilitzar un llenguatge massa col·loquial no massa culte, sinó un llenguatge estàndard
Amb aquest dossier d'aprenentatge, quedarà enregistrat tot el treball realitzat a classe i casa. D'aquesta manera podrem consultar sempre que sigui necessari, tan les nostres companyes com nosaltres mateixos. Per tant cal tenir-lo complet.

dijous, 1 de desembre del 2011

CMAP tools



Avui dia 1 de Desembre en Jordi Simón ens ha presentat un nou programa: CMAPtools per a la realització de mapes conceptuals, esquemes amb paraules clau enllaçades entre si amb connectors.


La construcció d'un mapa conceptual és un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge ja que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals. 


Havíem de crear un mapa conceptual a partir del següent text: 
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.


Aquí us deixo la meva pràctica:



Fluxograma amb Gliffy

http://www.gliffy.com/

Avui 1 de Desembre en Jordi Simón ens ha ensenyat a utilitzar Gliffy; eina on-line per a la realització de fluxogrames, és a dir per realitzar esquemes o representacions visuals en el que es representa un procés amb una simbologia determinada.


S'utilitza per: 
  • Entendre un procés i identificar les oportunitats de millora de la situació actual.
  • Dissenyar un nou procés, incorporant les millores (situació desitjada).
  • Facilitar la comunicació entre les persones involucrades en el mateix procés.
  • Divulgar, en forma clara i concisa, informacions sobre processos.
Aquí us deixo la meva pràctica:
Crea a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors.



Per saber-ne  més CLICA AQUÍ

dissabte, 26 de novembre del 2011

Recitació de poesia

El dia 25 de Novembre a classe de COED vam començar a recitar poesies.

Abans de començar amb les recitacions hem treballat tècniques:

  • Posturals: seure correctament a la cadira.
  •  Respiració: inspirar profundament pel nas i expirar per la boca d'un cop sec.
  • Mètodes per a millorar la vocalització: amb un bolígraf a la boca hem recitat el poema.

Durant  l'estona de recitació de poemes hem pogut escoltar de ben difernets, uns més alegres, altres romàntics, altres més simpàtics, altres tristos...

Hem pogut comprovar que segons com es recita i segons com s'escolta es percep el poema d'una manera o una altra, és a dir, una mateixa poesia recitada amb passió des del cor pot transmetre una sèrie de sentiment que interpretada sense ganes seria impossible de percebre'ls.
I
En general ha estat una pràctica de superació,  sortir davant d'un gran grup i expressar-nos és un gran esforç.

Un exercici d'iniciació per a futurs oradors.

divendres, 25 de novembre del 2011

Prezi

El dia 24 de Novembre, a la classe de GTIC el mestre Jordi Simón ens va parlar del Prezi, que serveix per fer presentacions.


A diferència del Power Point que està format per diapositives, aquest es basa en un espai blanc on es van colocant els diferents elements. Amb aquesta eina de treball tenim la opció de guardar-la però ho guarda en un entorn on-line, per tant ens hem de fer usuaris.


En Jordi Simón ens va demanar un exercici en el qual haviem de fer una metafora explicant que era el prezi.
Aquest és el meu:



Un tutorial de prezi: CLICA AQUÍ

dimecres, 16 de novembre del 2011

En Victor Amela ha difós el nostre bloc

Quan vam crear el nostre bloc vam posar-nos en contacte amb en Víctor perquè conegues el nostre treball o per  si volia opinar sobre la feina que estàvem duent a terme i vam tenir una sorpressa quan va parlar de la nostra facultat i del nostre treball del Bon Comunicador en el seu bloc.

A la Universitat Ramon LLull, Blanquerna, estudien ‘Víctor Amela’
CLICA AQUÍ

dissabte, 12 de novembre del 2011

Ai quin fred que fa!

Us deixo el poema que recitaré a COED.
 
AI, QUIN FRED QUE FA!

Ai, quin fred que fa!
tinc les cames enrampades
tinc les mans encarcarades,
tinc el nas fet un glaç...
Si això dura no sé pas...
Ai quin fred que fa!
Jo no el puc pas aguantar.
Barcelona, gran casal,
flor de Catalunya,
el desembre no et fa mal:
somriu i s'allunya.
Diu: -Gebrada no et duré,
que hi ha encara en el roser
al cim de les branques,
rams de roses blanques.


http://blocs.xtec.cat/ceipcarriletinfantil/2009/03/13/ai-quin-fred-que-fa/

Tràgedia d'una coma.

El divendres passat a COED, la Rosa va començar la sessió amb el poema que us he deixat a continuació.
Degur al neguit que veia entre tots nosaltres, la Rosa va optar per no fer el que tenía planejat, i ens va deixar la seva clase per pregunta-li els dubtes sobre els treballs que hem de dur a terme en l' assignatura de COED i de GTIC.

Tragèdia d'una coma
Hi havia una vegada
una pobra coma
que per culpa d'un escolar
poc atent
va anar a parar al lloc d'un punt
d'una redacció eloqüent.
La pobrissona, tota sola,
havia d'aguantar el pes
de cent paraulasses,
algunes inclús amb accent.
A l'últim, eslcafada,
va morir allà mateix
de l'atroç cansament.
Va ser enterrada
sota una creu
pel llapis vermell
del mestre,
i enlloc de crisantems commemoratius
va tenir un ramellet
de signes admiratius.

dijous, 10 de novembre del 2011

Movie maker windows 7

A classe de GTIC el Jordi Simón ens ha ensenyat el programa Windows Live Maker per a la creació de videos.
És un programa que ens ofereix la possibilitat d'afegir: transicions, animacions,  música, imatges i moltes coses més.

Aquí us deixo el resultat de la meva pràctica penjada al Youtube:

 
També us deixo un tutorial que he trobat interesant:

dimarts, 8 de novembre del 2011

Exposició fotogràfica

Avui a la classe de COED de grup reduït,hem dut a terme l'exposició fotogràfica.




La fotografía que li vaig fer jo a la María Uroz i la que ella em va fer a mi.


Vaig triar a la María, la primera persona de la classe amb la qual vaig parlar. La fotografía esta feta al Auditori de Barcelona, perquè haviem d'anar a veure una orquestra sinfònica per l'assignatura de música i vaig creure que sería l'ocasió perfecta perquè ella anès arreglada i no tingués cap queixa de com sortiría a la fotografía.

EXPOSICIÓ ORAL:
En aquesta imatge podem veure a la María, amb el seu cacau de llavis a la mà del mateix color que la seva roba.La fotografía està pressa de mig cos, per donar importàcia a la seva roba i al seu cacau, ambdòs del mateix color.
El fons es fosc, i la María és molt més lluminossa.
Pel que fa el marc de la fotografia l'he escollit d'un color clar a conjunt amb la roba de la María.

La Maria i el seu inseparable amic.

DESCRIPCIÓ DE LA FOTOGRAFÍA:

La Maria és una noia de 18 anys, amiga i companya de classe. Viu a Barcelona. Ella estudia Educació Infantil a Blanquerna i ara començarà a treballar de cangur.
Té el cabell molt fosc, casi negre com el carbó, i llarg. La seva cara expressa sensibilitat, ja que té els ulls foscos, molt expressius i brillants, la pell clara i fina, un nas més aviat petit i la seva boca perfecta, sempre amb els llavis pintats. El cacau de llavis és un element indispensable per al bolso de la María, sempre que es nota els llavis secs s’embadurna la boca amb el seu cacau. Un tret característic seu és que sempre porta els llavis brillants com un diamant.
Amb aquest fet, podem veure que ella és una noia molt presumida, que cuida la seva imatge i li agrada anar sempre ben arreglada i polida. Juntament amb el cacau, a la maleta sempre i duu una ampolleta petita de colònia, per estar sempre a l’alçada de la situació.
La seva personalitat és excel·lent, ja que sembla tímida al principi per a conèixer a la gent, però en pocs minuts treu el seu costat més alegre.
És una persona agradable, sensible, bona companya, alegre, generosa, etc.
Per finalitzar podem dir que és una noia molt emotiva i que ho dóna tot pels seus amics.

La Rosa Soler m'ha dit que estava molt bé, molt ben presentada amb la cartulina i ben enmarcada amb les linies, però tenía un petit i únic problema. Al fons hi ha una llum molt gran, les llums del auditori, les quals criden l'atenció del que mira la fotografía.A l'hora d'imprimir la imatge m'hi vaig fixar, però jo cería que quedava bé ja que  és d'un color amb una tonalitat semblant a la resta de detalls de la fotografía. Per la propera exposició ho tindre en compte, ja que m'agrada molt la fotografía i tot el món de la imatge i de vegades presento treballs a concursos, un dos cops he quedat segona.

dissabte, 5 de novembre del 2011

Anuncis publicitaris


El Divendres dia 4 de Novembre a COED vam començar la classe llegint un fragment de Conjur per mirar d'aprovar sense estudiar ''Poesies amb suc'' d'antologia de poesies per a nens.
Més tard hem vist una conferència de Guillermo Orozco.

Les tecnologies van més enllà de una pantalla
-Dissenyar pedagogies
-Relació entre les tecnologies i família a l'escola (influència)
-La imatge sempre és un suport del que està escrit.
Desprès hem vist anuncis televisius.L'anunci és el text argumentatiu per exel·lència: vol convencer, persuadir. Això genera una qualitat de recursos al seu darrera.
Per analitzar un anunci:
Moviment
Alegria
Innovador
Trencador
Caos
Música
Utilitzen tractament de la llum(foscor:tristesa- llum:alegria), música, càmera lenta ( accentuar allò que estàs transmeten)
Després hem analitzat 4 anuncis de televisió diferents. L’anunci és el text augmentatiu per excel·lència


Galerías, tornada a l’escola (roba de nens)
La llum: va guanyant color
Veu: en off
Ritme: càmera lenta per accentua allò que ens transmet.
Música: per mostra la transició
Accions: trapelleries, per mostrar “bon rollo”

Golf (volkswagen)
Associa el producte amb tenir èxit
Ens venen un valor
Llum: fosca, blanc i negre (per transmetre serietat, elegància, etc)
Música: clàssica
Ritme: constant
Missatge: tots necessitem una cosa en que confiar.

Barbie (colonia barbie aventura)
Anunci que fa somriure a l’espectador per convenç-se’l

Oh Brother (seat)
Juga amb els valors de la família per vendre el cotxe.


Les agències publicitàries són capaces de passar per sobre de qualsevol principi moral per aconseguir cridar l'atenció i assolir el seu objectiu:  vendre el seu producte o servei.
Tot i així els espectadors, cauen en la tentació i acaben consumint els productes.

És important saber llegir bé el missatge subliminal.

dijous, 3 de novembre del 2011

Power point

A classe de GTIC hem treballat els power point:
Les diapositives són l'eix central dels programes de creació de presentacions. És on es col·loca lliurament els objectes com ara : textos, vídeos, imatges... i el conjunt de diapositives formen la presentació.


Les transicions són l'efecte visual i/o sonor que s'estableix entre diapositives.
Les animacions són l'efecte visual i/o sonor que s'estableix als objectes i que pot implicar un ordre d'entrada i sortida.
Les accions són el conjunt d'instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre un objecte nou.
Un bon ús:
- Permet inserir elements multimèdia.

- Podem inserir esquemes.
- L'alumne podrà prendre apunts amb molta facilitat.

Un mal ús:
- Accés d'informació escrita.
- L'orador llegeix directament de la pantalla.
- Abús dels elements multimèdia.
- Poca relació del que s'explica a classe amb el que es mostra a la imatge.


dimarts, 1 de novembre del 2011

És un bon comunicador?

Segons els criteris que hem estudiat a l'assignatura de COED amb la Rosa Soler, hem considerat que en Victor Amela és un bon comunicador. Degut a que utilitza moltes eines comunicatives.
  • transmet confiança.
  • utilitza l'humor com una tècnica d'aproximació al públic.
  • utilitza el llenguatge col·loquial sense emprar paraules massa tecniques.
  • utilitza amb molta freqüència la ironia per tractar temes de molta importància, sap com utilitzar-la de forma que aquesta mateixa ironia no treu importància al que diu.
  • la postura corporal, gestos i actitud que adopta ens els seus discursos i intervencions transmet seguretat fent molt creïble el que diu.

És un bon comunicador?

    Segons els criteris que hem estudiat a l'assignatura de GTIC amb el Jordi Simón, hem considerat que en Victor Amela és un bon comunicador. Degut a que utilitza moltes eines informàtiques i tecnològiques:
  • Actualitza el seu Twiter i bloc diariament.
  • Participa sovint com a col·laborador al programa Arucitys.
  • És fàcil trobar diferents conferencies o xerrades realitxades per ell mateix penjades en el seu bloc.
  • Penja al seu bloc les seves intervencions fetes a la ràdio.
  • És un dels autors de la contra de la Vanguardia.
    Des de el moment que ens vam fer seguidors d'en Víctor Amela, molt amablement i de forma desinteressada ens envia totes les actualitzacions al nostre gmail.

dijous, 27 d’octubre del 2011

VIDEO I EDUCACIÓ

A classe de G.TIC vam realitzar la lectura del primer capítol del llibre "Video y Educación".

IDEES I CONCEPTES PRINCIPALS DE LA LECTURA.

L'escola necessita transmetre més coneixements a través de la imatge, per tant és necessari desenvolupar l'hemisferi dret del cervell per així treballar d'una forma molt més sensorial, i intentar fer un equilibri entre la realitat escolar i la social, ja que actualment estem envoltats d'estimuls que ens fan treballar l'hemisferi dret, és a dir les sensacions.

El llenguatge audiovisual comunica les idees a través de les emocions.
Hemisferi esquerre
Hemisferi dret
Controla la part dreta del cos
Controla la part esquerra del cos
Treballa d’una forma més racional
Treballa d’una forma més sensorial
Li correspon el desenvolupament lineal,
lògic i racional del pensament, les operacions d’anàlisis i sintaxis, la percepció dels esquemes significatius i la disposició ordenada de les seqüències. (Funcions lligades al llenguatge i a l’abstracció)
Funcions com el reconeixement immediat dels rostres, la distinció i el record de les formes, discriminació d’acords musicals i reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments. (Funcions espacials no-verbals)
Més sensibilitat per tot el que és visual.
Més sensibilitat per tot el que és acústic.
És el dominant, intel·lectual i analític
És el secundari i del repòs.
Llegir un text: anàlisi gramatical i lògic. Ens arriben idees, informació, continguts,
conceptes...
Veure una imatge: operació sintètica. Ens arriben sensacions.

Exemple de com treballa l'hemiferi dret:
 

Retallar, escalar i retocar una imatge amb el Gimp.

Avui a la classe de GTIC em treballat el programa Gimp. Hem fet una pràctica amb una foto del bloc de l’assignatura.

 
Hem començat desant la imatge original al nostre ordinador.

imatge original

 

Hem retallat un troç de la imatge original.

1.     Vaig a la caixa d'eines
2.     Clico al icona de cúter
3.     Arrossego el cursó creant el quadre que vull retallar i clico la tecla enter.

resultat: imatge retallada


  Hem Escalat; reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge
  1. Clico a escalar
  2. Cliquem a: escala
  3. Desem la imatge resultant
  4. Posteriorment ens surt una finestra anomenada "guardar como JPEG", veiem una barra horitzontal que es per retocar la qualitat ( contra més gran sigui el número més qualitat tindrà, contra més petit sigui el número menys qualitat tindrà la imatge).
  5. Desem de dues maneres aquesta imatge: amb qualitat 93 (bona) i amb qualitat 8 (dolenta) 
 resultat: imatge escalada (bona qualitat)                        











resultat: imatge escalada (mala qualitat)